Besplatan inspekcijski softver:
Besplatno - programski paket GOM Inspect. Molimo, ispunite upitnik

 

 

Zatražite prezentaciju: info@topomatika.rs

ATOS Triple Scan - Vrhunski industrijski 3D digitalizator

 

ATOS Triple Scan je prenosivi 3D digitalizator najnovije generacije koji štedi vaše vreme i značajno skraćuje postupak merenja

 
U GOM-u je razvijena nova tehnologija projektovanja uz upotrebu ATOS Triple Scan optičkog uređaja. Ono što ga razlikuje u odnosu na ostale je izuzetno visoka preciznost i unapređeno merenje sjajnih površina, što mu omogućava da daje potpune podatke o složenim objektima s dubokim rupama ili finim rubovima kao što su npr. lopatice turbina. Broj pojedinačnih skeniranja uz ATOS Triple Scan je smanjen, ušteda u vremenu je značajna, a upravljanje mernim sistemom je pojednostavljeno.  

Trostruko skeniranje

 • Nova tehnologija značajno smanjuje broj pojedinačnih skeniranja čak i kod složenih ili sjajnih površina.
 

Tehnologija plave svetlosti

 • Plava svetlost kratke talasne dužine omogućava da se veoma precizno sprovede postupak merenja i digitalizacije. Spoljni uticaji, poput promene jačine osvetljenja u okolini, nemaju nikakav uticaj na ispravnost rezultata.
 

3D skener visoke rezolucije

 • Sa samo jednom senzorskom glavom postiže se visoka rezolucija i tačnost rezultata za sitne kao i za ekstremno velike objekte, od 38 mm do 30 metara.

ATOS koristi merne kamere visoke rezolucije i specijalno razvijenu optiku za precizno merenje.

Tačnost, razlučivost merenja i merno područje mogu se u potpunosti prilagoditi zahtevima primene. Na ovaj način moguće je postići najvišu rezoluciju za vrlo detaljno merenje sitnih delova zapremine 38 mm, i brzu digitalizaciju velikih objekata merne zapremine do 2 metra. Ovaj skener je visoko fleksibilan i merenje širkog spektra istom senzorskom glavom više nije problem, a kad je kombinovan sa sistemom TRITOP, ATOS Triple Scan postiže visoku lokalnu rezoluciju i pri skeniranju objekata većih od 30 metara.

 

Robustan industrijski senzor

 • Najbolje rešenje za sve industrijske merne zadatke i za sve uslove merenja.
 

Potpuna sigurnost

ATOS 3D digitalizatori su afirmisani u industrijskim proizvodnim lancima. Integracija mernih sistema ATOS u industrijske razvojne i proizvodne procese doprinosi:

 • Skraćivanju vremena potrebnog za početak proizvodnje
 • Optimizaciji kvaliteta komponenti
 • Ubrzavanju proizvodnje
 • Održavanju visokog nivoa kvaliteta tokom celog proizvodnog procesa
 • Uspostavljanju rane analize trendova u proizvodnim procesima
 • Smanjivanju škarta i potrebe za doradom, što smanjuje gubitak vremena i novca
 • Automatizaciji kontrole kvaliteta; poboljšavanju ukupne kontrole kvaliteta s manjim brojem zaposlenih i većom brzinom izvršavanja zadataka.
 

Automatizacija

 • Merni sistem posebno je prilagođen potrebama automatskog merenja.
 

GOM merni senzor

 • Savršena kombinacija 3D merenja celovitih površina i pojedinačnih tačaka osigurava potpunu mernu fleksibilnost i prilagodljivost

ATOS merna sonda (Touch Probe) objedinjuje optička i kontaktna 3D merenja. Omogućava brza merenja, čak i u tačkama koje je inače teško izmeriti, i direktno upoređivanje CAD geometrije, merenje primitiva, brza merenja individualnih tačaka i poklapanje u realnom vremenu

3D skeniranje površine optičkim beskontaktnim sistemom ATOS i taktilna merenja mernom sondom sprovode se jednim sistemom i analiziraju u jednom programskom paketu. Osim same merne sonde koju operater drži u ruci nije potreban nikakav dodatni hardver.

 

Integrisani merni i inspekcijski programski paket sa mogućnošću praćenja svake tačke u projektu

GOM u potpunosti razvija i proizvodi svoja programska i hardverska rešenja. Snažni, pouzdani programski paketi ATOS Professional i GOM Inspect Professional upravljaju mernom glavom i obrađuju 3D oblake tačaka i izmerene podatke. Preko jednostavnog korisničkog interfejsa programski paketi GOM Inspect Professional i ATOS Professional omogućavaju sprovođenje svih današnjih zadataka u kontroli kvaliteta, proizvodnim procesima i povratnom inženjerstvu.

 

 
ATOS Triple Scan predstavljen je javnosti na sajmu Euromold 2010 održanom u Frankfurtu od 1-4. novembra 2010.    

Tehničke karakteristike >>

 
topomatika logo