Besplatni inspekcijski softver:
Besplatno - programski paket GOM Inspect. Molimo, ispunite upitnik

Uvodni seminari 2015:
Uvodni seminari GOM Inspect

 

 

Zatražžite prezentaciju: info@topomatika.hr

 

 

Ovlašćeni zastupnik za:

GOM optički trokoordinatni merni sistemi: 3D skeneri, fotogrametrija, analiza pomaka i deformacijaGeomagic programski paketi: reverzni inženjering, 3D modeliranje, vizualizacija, osiguranje i kontrola kvalitetaVision engineeringHegewald & Peschke kidalice

Najava događanja
   

 

   

GOM deformacijski vebinar / 15. 3. 2017.

 

Pozivamo vas da učestvujete na novom deformacijskom vebinaru na engleskom ili nemačkom jeziku, 15. marta u 9, 13 ili 17 sati. Učesnici ovog besplatnog vebinara imaće priliku da saznaju više o primeni optičke 3D metrologije u medicinskim i biomehaničkim testiranjima.
Ovde možete da se registrujete i da vidite više o GOM-ovim vebinarima. > (HR)

Sve informacije zatražžite na mail: deformacije@topomatika.rs

  Topomatika radionica
 

GOM Inspect uvodni seminari / 2017.

U prostorijama Topomatike d.o.o. u Zagrebu, održžaćemo, i ove godine jednodnevne seminare o upotrebi besplatnog 3D programskog paketa GOM Inspect. Cilj seminara je da korisnici iz svih područja, RP, CAD/CAM i CAQ, nauče kako da koriste GOM Inspect za obradu poligonalnih mrežža i analizu oblika i dimenzija na 3D oblaku tačaka. Seminari se održžavaju svaki mesec, drugi ponedeljak u mesecu.

Za informacije i prijave, molimo da posetite našše web stranice:
http://www.3d-mjerenje.com.

  GOM Inspect seminari

 

   
Arhiva vesti
   

 

   

TOPOMATIKA Sheet Metal Workshop / 9. 3. 2017.

 

9. 3. 2017. organizovali smo u Zagrebu u hotelu Aristos besplatnu radionicu na temu 3D meriteljstva u procesima oblikovanja lima.

Vodeće tvrtke iz regije predočili su brojnim učesnicima radionice svoje konkretne primere iz prakse. Osim ovih iskustava korisnika, stručnjaci iz TOPOMATIKE prikazali su novosti iz 3D meriteljstva, mernih i inspekcijskih softvera.

  Topomatika radionica
 

Novi merni uređaj ATOS Capsule / 1. 2017.

Predstavljamo GOM novi precizni optički 3D merni uređaj za digitalizaciju kompletnih površina fino oblikovanih objekata koji se upotrebljava za osiguranje kvaliteta serijske proizvodnje malih i srednje velikih proizvoda. ATOS Capsule veoma precizno beleži i meri fine detalja geometrije mernih objekata. Koristi se za osiguranje kvaliteta proizvodnje kao što je kontrola prvih uzoraka u serijskoj proizvodnji zupčanika, lopatica turbina i točkova, ili medicinskoj industriji.

Zatražžite informacije o proizvodu ili prezentaciju na info@topomatika.rs

  ATOS Capsule
 

TOPOMATIKA radionice / 28. i 29. 9. 2016.

Organizovali smo besplatne radionice o primeni 3D optičkih mernih metoda u proizvodnji, ispitivanjima i u procesima livenja i kovanja kao zajedničke platforme za razvojne inženjere i stručnjake iz oblasti kontrole kvaliteta i proizvodnje.

Učesnici su mogli da vide kako vodeće kompanije iz regiona: ZAG, Cimos, Mašinski fakultet Maribor, FSB Zagreb, Mašinski fakultet Beograd, Građevinski fakultet u Osijeku i Rijeci, koriste 3D optičke merne sisteme i na taj način povećavaju isplativost proizvodnje. Tim TOPOMATIKE predstavio je novosti iz 3D metrologije kao i merni i inspekcijski softver.

Radionice su održane u Hotelu Aristos, u Zagrebu 28. i 29. 9. 2016.

  Topomatika radionice
 

60. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE 2016 / 16. do 20. 5. 2016.

Na specijalizovanom Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu prezentovali smo najnovije optičke merne sisteme i programska rešenja poznatih svetskih firmi GOM, Vision Engineering, GEOMAGIC, Hegewald&Peschke i KB Prüftechnik.

Prezentirali smo, prvi put u regiji, i GOM ARAMIS 3D kameru - novi senzor za dinamička 3D merenja koji precizno meri 3D koordinate, pomake i deformacije. 

Posetitelji izložbenog prostora Topomatike, u hali 1 sajma, od naših su eksperata saznali sve o najmodernijim 3D tehnologijama i kako one mogu da doprinesu poslovanju.

  Sajam tehnike 2016
 

GOM Vebinar - 2D korelacija slika pomoću GOM Correlate programskog paketa / 11. 5. 2016.


11. 5. 2016. u 09:00, 13:00 i17:00 sati održan je još jedan besplatni GOM vebinar na kojem je bilo reči o:

 • Vlačnom ispitivanju, niske i visoke brzine
 • Evaluaciji zone pukotine
 • Testu savijanja u tri tačke
 • Ispitivanju smicanja po ASTM standardima
 • Digitalnoj korelaciji slika velikih razmera

Učesnici su imali priliku naučiti kako 2D digitalna korelacija slika pomoću GOM correlate programskog paketa može koristiti u svakodnevnom radu .

  IRT
 

CONTROL 2016 / 26. do 29. 4. 2016.

Na najvećem specijalizovanom svetskom sajmu osiguranja kvaliteta u Štutgartu naši partneri: GOM, Hegevald & Peschke, KB Pruftechnik, Geomagic i Vision Engineering prikazali su svoja najnovija tehnološka dostignuća.

Svima zainteresovanima osigurali smo besplatnu ulaznicu i stručnu prezentaciju proizvoda iz našeg asortimana na štandu proizvođača.

  CONTROL

 

   

BIAM 2016. / 19. - 22. 4. 2016.

U Zagrebu je održan 23. međunarodni sajam alatnih mašina i alata BIAM 2016. Izlagali smo u sklopu 3D Grupe - klastera 3D tehnologija koji je i ovaj put dobio priznanje za saradnju i nastup.

Posetitelji izložbenogi prostora Topomatike u hali 8 Zagrebačkog velesajma imali su priliku upoznati novosti u optičkoj 3D metrologiji, povratnom inženjerstvo, ispitivanju materijala i komponenata kao i prisustvovati prezentaciji GOM ARAMIS 3D kamere - novog senzora za dinamička 3D merenja na površini i u diskretnim tačkama.

  BIAM 2016

 

   

Novo : ARAMIS 3D kamera / 1. 2016..

ARAMIS 3D kamera je GOM-ov novi merni uređaj kojim se unapređuje razumevanje svojstava materijala i ponašanja gotovih komponenata. Novi senzor lako se integriše sa uređajima za ispitivanje materijala i komponenata za potrebe analize deformacija nastalih usled dinamičkog opterec?enja.

 

Pogledajte više o novom mernom sistemu ARAMIS 3D kamera .

  Aramis 3D kamera 300

 

   

GOM konferencija 2015 / 21. do 24. 9. 2015.

Održana je još jedna uspešna GOM konferencija, međunarodni forum 3D mernih tehnologija koji se svake godine održava na engleskom jeziku u GOM - u , u Braunschweigu u Nemačkoj. GOM konferencija daje ekskluzivni uvid u aktivnosti najboljih međunarodnih firmi. Uz dnevni program i večernja događanja omoguc?avaju korisne rasprave i razgovore. Sručnjaci iz poznatih industrijskih firmi su na sopstvenim zanimljivim primerima prikazali moguc?nosti optičkih 3D merenja.

 

 

   

IRT forum 2015 / 8. i 9. 6. 2015.

7. industrijski forum inovacija, razvoja i tehnologija IRT 2015 održan je 8. i 9. 6. 2015. u Portorožu.

Na konkretnim primerima iz industrije i istraživačkih institucija ( CIMOS, LTH ulitku, ZAG, Steklarna Rogaška, Končar, Labud, DOK - ING, Croatia pumpe i drugi) prikazali smo iz oblasti kontrole prvih uzoraka, optimizacije CNC programa, arhiviranje alata te optičkih merenja 3D pomaka i deformacija sveobuhvatnost primene GOM optičke merne opreme od prostiranje pukotina, zavarenih konstrukcija, do deformacija zidova i delova aviona.

  IRT

 

   

FORMA TOOL 2015 / 21. do 24.4.2015.

Na specijalizovanom 13. međunarodnom sajmu alata, alatničarstva i alatnih mašina FORMA TOOL 2015 u Celju predstavili smo automatizovane sisteme ATOS Scanbox i ATOS Scanport.

Posetitelji izložbenogi prostora Topomatike d.o.o. na štandu 8 u hali K mogli su da razgledaju najmodernije vrhunske 3D sisteme i nove optičke merne tehnologije u našoj ponudi.

  FotmaTool 2013

 

   

9. GOM deformacijski vebinar/ 10.2.2015.

Deveti GOM deformacijski vebinar " Automotive Testing " održžan je 10.2.2015. u 9 i 18 sati.
Učesnici ovog besplatnog vebinara imali su priliku da saznaju više o primeni optičke 3D metrologije u testiranjima u automobilskoj industriji.
Ovde možete da vidite više o GOM-ovim vebinarima. >> (HR)

Sve informacije zatražžite na mail: deformacije@topomatika.rs

  GOM Automotive Testing vebinar
 

ATOS ScanPort / 12.2014 .

Na sajmu EUROMOLD 2014 GOM je predstavio još jednu novost u optičkoj metrologiji : ATOS ScanPort - stoni optički skener za 3D merenje i kontrolu malih objekata prečnika do 200 mm . ATOS ScanPort ima tri motorizovane i tri ručne osi. Potpuno automatizovana rotacija , nagib i linarna os omogućavaju jednostavno ponavljanje zadataka .

Zatražžite informacije o proizvodu ili prezentaciju na info@topomatika.rs

 
 

ATOS Triple Scan 16 M - najnoviji industrijski 3D skener / 11.2014.

GOM je proširio svoju seriju industrijskih 3D skenera novim modelom ATOS Triple Scan 16 M koji po skeniranju snima svakom kamerom 16 miliona mernih tačaka. Pogodan je za preciznu kontrolu kvaliteta srednjih i velikih objekata kod kojih je potrebna visoka rezolucija .

Zatražžite informacije ili prezentaciju na info@topomatika.rs

 
     

V8 uvodni vebinari/ 7.2014.

U julu je održžan niz uvodnih vebinara za upoznavanje sa V8 - novom verzijom GOM programskih paketa. Vebinari, na engleskom jeziku, održani su u 9:00 i 18:00 sati po ovom rasporedu:

 • 17. jul - V8 inspekcija
 • 24. jul - V8 analiza deformacija: GOM Inspect Professional
 • 31. jul - V8 automatizacija

Pogledajte prvi vebinar održžan 17.7.2014.>>

Sve informacije zatražžite na e-mail: deformacije@topomatika.rs

  GOM V8 softver
 

Najnovija verzija GOM programskih paketa / 7.2014.

Nova V8 verzija softver za ATOS, TRITOP, PONTOS, GOM Inspect i GOM Inspect Professional donosi niz novih mogućnosti 3D merenja i kontrole. Nove programske funkcije optimirane su i usklađene tako da zadovolje sve zahteve tržišta i potrebe kupaca. GOM-ovi registrovani korisnici koji žžele da iskoriste nove softverske mogućnosti mogu već od 18. jula 2014. ažžurirati svoju licencu putem www.gom.com.

Saznajte više o GOM V8! >> (HR)

Sve informacije zatražžite na e-mail: deformacije@topomatika.rs

  GOM V8 softver
 

GOM 6. deformacijski vebinar / 3.7.2014.

ŠŠesti GOM deformacijski vebinar "Automotive Testing" obradio je interesantne teme iz automobilske industrije. Održžan je u četvrtak 3.7.2014. u 9 i u 18 sati.

Prikazana je primena sistema ARAMIS u optimizaciji razvoja proizvodnje u automobilskoj industriji.

Ovdje možžete saznati više o GOM-ovim webinarima! >> (HR)

Sve informacije zatražžite na e-mail: deformacije@topomatika.rs

  GOM Automotive vebinar
     

Industrijski forumu IRT 2014 / 9. do 11.6.2014.

Industrijski forum inovacija, razvoja i tehnologija IRT 2014 održžan je u Portorožžu u Sloveniji od 9. do 11. 6. 2014. I ove godine izlagali smo najnovije tehnologije i proizvode poznatih svetskih proizvođača koje zastupamo: GOM , Hegewald&Peschke, Geomagic i Vision Engineering.

Matej Samec iz LTH Ulitki d.o.o. u svom izlaganju "Uporaba 3D optičnih meritev v orodjarstvu" 11.6.2014. od 10:30 do 11:00 sati prikazao je upotrebu sistema GOM ATOS Triple Scan i programa GOM Inspect.

  IRT
 

58. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE 2014 / 12. do 16.5.2014.

Specijalizovani Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća
održžan je od 12. do 16.5. u Beogradu. Topomatika je u hali 1, šštand 1120 Beogradskog sajma prezentirala najnovije optičke merne sisteme i programska rešenja. Predstavljen je, prvi put u Srbiji, najnoviji ATOS ScanBox 4105 za potpuno automatizovano merenje objekata dimenzija do 0,5 metara, opremljen najmodernijim 3D skenerom ATOS Core.

Više o 58. međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća >>

  Sajam tehnike 2014
 

CONTROL 2014 / 6. do 9.5.2014.

Na sajmu CONTROL 2014, najvećem specijalizovanom svetskom sajmu osiguranja kvaliteta održžanom u Štutgartu, posetitelji su imali priliku da upoznaju sve našše tehnologije renomiranih svetskih proizvođača GOM, GEOMAGIC, Hegewald&Peschke i VISION ENGINEERING. GOM je, uz ostale nove tehnologije, predstavio novi softverski modul PONTOS LIVE za online 3D merenje položžaja tačaka i za prostornu analizu gibanja.

Više o sajmu CONTROL 2014. >> (HR)

  GOM Inspect seminari
 

BIAM 2014 / 9. do 12.4.2012.

U Zagrebu je održžan 22. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata BIAM 2014. Izlagali smo u sklopu klastera 3D Grupa - klaster 3D tehnologija koji je treći put za redom dobio priznanje za najvišu tehnološku razinu izložžaka.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem pozivu da posete naš izložžbeni prostor u hali 8 Zagrebačkog velesajma i da pogledaju prezentaciji optičkih mernih metoda i nove automatizovane merne ćelije ATOS ScanBox.

Naše izloške možžete da vidite i na 58. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu od 12. do 16.5.2014. ili u mernom laboratoriju Topomatike u Zagrebu, Fallerovo šetalište 22.

  BIAM 2014
 

3D seminari / 1-17.10.2013.

3D grupa - klaster 3D tehnologija, lider na području primene savremenih kompjuterskih metoda u mašinstvu i industriji, u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini pripremila je seriju jednodnevnih seminara na temu "3D tehnologije u razvoju i proizvodnji".

Termini i lokacije seminara: Zagreb - 1.10.2013., Beograd - 10.10.2013., Sarajevo - 17.10.2013.

Višše o 3D seminarima na: http://www.3d-seminari.com

  3D seminari
 

ATOS Core - 3D skeniranje i inspekcija / 05.2013.

Na međunarodnom sajmu Control 2013 GOM je predstavio ATOS Core. Najnoviji član ATOS serije optičkih 3D skenera specijalizovan je za 3D skeniranje malih do srednjih objekata. Opremljen je sa oprobanim ATOS funkcijama i prednostima kao ššto su GOM stereo kamere i tehnologija plave svetlosti.

Zatražžite informacije ili prezentaciju na info@topomatika.rs

 
 

Prezentacija GOM optičkih mernih sistema u Beogradu i Novom Sadu / 23. i 24. 5.2013.

Prezentacija optičkih mernih sistema kompanije GOM iz Nemačke odžržana je u četvrtak 23. maja 2013. od 11.30 do 13.30 h na Maššinskom fakultetu u Beogradu, a u petak 24. maja od 9-11 h u Zbornici Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, u okviru naučno edukativnog skupa ETIKUM.

Dr. Nenad Drvar, predstavnik firme Topomatika d.o.o. koja je zastupnik kompanije GOM u Srbiji, prikazao je optičke merne sisteme Atos, Tritop, Aramis, Pontos i Argus, takođe i skeniranje sustavom Atos Compact Scan.

  Prezentacija Atos Compact Scan
 

Sajam tehnike 2013 / 13-17.5.2013.

57. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća (UFI) održžan je na Beogradskom sajmu od 13. do 17. maja 2013.

Topomatika d.o.o.je i ove godine na sajmu uspešno predstavila najnovije proizvode GOM, GEOMAGIC i Vision Engineering.

Posetioci sajma imali su priliku da se upoznaju sa delom našše bogate ponude, najmodernijim mernim sistemima i softverima.

  predavanje
 

Topo Upit - nova android aplikacija / 03.2013.

Od sada možžete sa bilo kog mesta isprobati kako bi izgledalo da Vam Topomatika postane pouzdan partner na projektima, i to pomoću svog mobilnog telefona (smartphone).

Topo Upit je našša besplatna android aplikacija za poručivanje 3D usluga.

Omogućuje brzo slanje upita putem android uređaja u 3 jednostavna koraka, automatski s terena u naššu kancelariju.

  Topo Upit android aplikacija
 

Uskoro višše vesti o 3D uslugama!

Poštovani

Sajt topomatika.rs je nedavno objavljen. Vrlo uskoro ćemo na ovom sajtu početi postavljati svežže vesti vezane za poslovanje u Srbiji.

Topomatika tim možže vam pomoći u vezi sa projektima iz oblasti:

 • dizajn i razvoj
 • kontrola kvaliteta proizvoda
 • konstruisanje modela, alata i kalupa
 • kopiranje delova i proizvoda
 • problemi s montažžom
 • izrada dokumentacije, arhiviranje i prezentacije
 • medicina, stomatologija, arhitektura, arheologija, vajarstvo

Ukoliko žželite da saznate višše o 3D printerima, skenerima, uslugama i najboljim praksama u digitalizaciji, javite nam se putem elekronske poššte:

info@topomatika.rs

BIAM 2012